Muziek

Een uitgebreid aanbod aan optredens, voor elk wat wils.

U kiest zelf uw route! Tussen de optredens door kan je genieten van de ambachtenmarkt en een 'klapke doen' met uw dorpsgenoten. Hieronder vindt u een overzicht van alle optredens, met de start-uren én een woordje uitleg over de artiesten.

15u: Those Metal Boys with their Metal Toys (Podium 2)

Those Metal Boys with their Metal Toys is een string band die zich sinds jaar en dag, zeg maar vanaf 1977, verdiept heeft in muziekgenres die vandaag nog zelden enige aandacht krijgen in diverse media. De verkeerde associatie die men al te gauw maakt is het verderfelijke begrip nostalgie. Kan men terug verlangen naar een tijd die men zelf niet eens meegemaakt heeft? Nee, dus. Onze interesse gaat uit naar mooie muziek en toevallig heeft men vroeger heel wat prachtige composities gemaakt en songs geschreven die heden onterecht buiten de interessesfeer van de op commercie afgestemde media vallen.

Al meer dan 25 jaar grasduinen we in de archieven van blues, jazz en swing van de eerste helft van de twintigste eeuw. Een onuitputtelijke bron die garant staat voor verrassende songs en de basis vormt voor het meeste wat er heden ten dage nog steeds aan “populaire” muziek wordt gemaakt.

Het 'metal'-gedeelte van de naam slaat op de metal-body gitaren die centraal staan in de groep.
Het zijn National Steel's en dobro’s, zowel gewone als tenor en hawaïaanse gitaren en enkele komen origineel uit de jaren dertig, de periode waarin ze werden ontwikkeld en hoofdzakelijk gebruikt. Naast deze instrumenten, die de groep hun originele kleur geven, zorgen viool, trompet en contrabas voor een hecht geheel.

Die Verdammte Spielerei

Vergis je niet, achter de façade van de marcellekes schuilen afgestudeerde conservatoriumstudenten, aan de slag bij gerespecteerde instellingen zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine, het Brusselse Philharmonic en het muziekcollectief Bl!ndman.

Stefaan De Winter (°1982) studeerde in Aalst alwaar hij zong in het Schola Cantorum Cantate Domino. Als knaap werkte hij ook mee aan verschillende producties van de Capilla Flamenca en verdiepte zich vooral in religieuze oude muziek. Na zijn studies van onderwijzer volgde hij twee jaar zang aan het Conservatorium te Gent. In een productie van Kurt Defrancq ging hij opera zingen op straat en rolde zo in het straattheater. Die Verdammte Spielerei ontstond en tal van andere acts zoals ook ‘Le Grand Café‘ en ‘La Grande Boite’, deze in samenwerking met vzw Cirq uit Gent.

Roeland Vanhoorne (°1981) begon op blokfluit en klarinet. Later ontdekte hij de saxofoon waarmee hij studeerde aan het Conservatorium te Gent. Nu speelt hij bij Blindman Sax en is hij leraar saxofoon aan Muziekacademie De Poel te Gent.

Pieterjan Vandaele (°1987) studeerde aan het Conservatorium van Gent. Hij speelt soms freelance bij orkesten zoals Concertband Vooruit Harelbeke en is vast spelend lid bij Die Verdammte Spielerei. Hij verdiept zich momenteel ook in de wereld van de horeca.

Bjorn Verschoore (°1979) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij afstudeerde met grote onderscheiding. Hij is kapelmeester bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine.

Thomas Van Gelder (°1982) studeerde klassiek en later ook jazz saxofoon aan het Conservatorium van Gent. Hij is werkzaam als saxofonist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine en freelance actief bij diverse projecten.

Ruben Cooman (°1986) studeerde percussie aan het Conservatorium van Gent, waar hij zijn Spielerei collega’s ontmoette. Na zijn studies werd Ruben opgenomen in het Blindman Drums kwartet. Als freelance muzikant is hij vaak actief bij Symfonieorkest Vlaanderen, Brussels Philharmonic en de Vlaamse Opera.

 

http://www.dieverdammtespielerei.be/

 

Willow Cabin

Willow Cabin (Steven Vergauwen en Joyce Beullens) zingen Americana en Country alsof ze jaren in een oude whiskeybar in Nashville TN hebben geleefd. Dit gevoel en de liefde voor die nummers willen ze live overbrengen op het publiek. Covers van verborgen diamanten, eigen liedjes en heel veel sfeer. En altijd met 2 gigantische glimlachen. Willow Cabin is ‘three chords and the truth’. Omdat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn.

Combo Caliente

Combo Caliente is een vierkoppige band uit het Meetjesland. Geert Faes (zie oa AVS, A2, ..) , Bart Mareen (The She, Kinky Afro, USE, ...), Mathieu Verfaillie (USE) en Peter De Zutter (aka Deezee, ex-Reno, Frozen Rain, USE, ...)

Combo Caliente staat altijd en overal voor op en top amusement en zal uw feest gegarandeerd doen uitdraaien op een onvergetelijke gebeurtenis. Van rustig en achtergrond tot ambiance, naargelang het moment of het publiek dat vraagt. Bekijk de concert-kalender om ons live aan het werk te zien!

Combo Caliente grasduint in veertig jaar muziekgeschiedenis. Jazz, rock, pop, ... alle genres passeren de revue. En soms, héél soms, doen we ook verzoeknummers!

http://www.combocaliente.be/

Theater Savooi

Theater Savooi vzw is een non-profit organisatie uit het Gentse, die een gevarieerd gamma aan creatieve animatie aanbiedt voor kinderen én volwassenen. We zijn een pretpark voor creatief talent dat mensen jong wil houden en hen wil doen afwijken van de veilige paden… Geef hen carte blanche en zij zorgen voor een kinder-event om nooit meer te vergeten. Vergeet traditionele kinderfeesten. Het Savooi-team gaat niet voor brons, maar vindt dat uw kind goud verdient! Voor een kinderfeest met een grote plakfactor moet je bij hen zijn.

http://theatersavooi.be/

The Van Rose Circus Combo

De Van Rose Circus Combo is een Antwerpse band. Al decennia hebben ze thuis gespeeld voor een zeer beperkt publiek ;-).

Ze hebben besloten u uit te nodigen op deze vreemde en prachtige reis vol onverwachte muzikale wendingen en exploratie.

https://www.vanrosecircuscombo.com/